Kolla regnummer

Visst är man väl lite nyfiken och vill gärna ta del av information om vänner och grannar. Om inte annat så för att se om det är något de undanhåller oss eller om de alltid berättar allt. Riktigt goda vänner har förstås inga hemligheter för varandra, men det är ju inte troligt att grannar avslöjar allt för alla. Och det har sällan varit så lätt att hitta information som idag och kunna hålla koll. En tid var det många som betalade dyra pengar för en taxeringskalender för att kunna hålla reda på vad alla man kände, och inte kände, hade för inkomst. Bara för att det var kul att veta. Visst finns det en och annan som köper denna information för nöjes skull än idag, men numera kan vi få så mycket upplysningar helt gratis på nätet.

Och även om du inte får all information om just inkomster gratis, finns det så mycket annan information att just dessa uppgifter kanske inte längre känns så viktiga. Genom att bara att skriva in namnet på den du vill veta något om i en sökmotor och klicka på sök kan du plocka fram all tillgänglig information om denna person. Och det är inte bara rena personuppgifter du får fram. Vill du veta lite om grannens bil, till exempel, kan du kolla regnummer och få reda på massor av både nyttig och onyttig kunskap.

Kolla regnummer och håll koll

Många använder möjligheten att kolla regnummer, speciellt i samband med bilaffärer. Det är särskilt vanligt att man vill få fram så mycket uppgifter som möjligt när man har hittat en begagnad bil som man vill köpa. När man köper en begagnad bil vill man ju veta vad den har med sig i ryggsäcken, så att man inte råkar ut för obehagliga överraskningar. Det kan, till exempel, vara bra att veta hur många ägare den haft, och vilka dessa är. Och om bilen genomgått stora reparationer som kan vara ett tecken på att den varit med om en olycka. I sådana situationer kan det alltså vara väldigt viktigt att man kan kolla regnummer och få fram alla nödvändiga uppgifter för att göra ett bra köp.

Men, uppgifterna om bil och bilägare kan också vara kul att ha i andra sammanhang. Om du kollar regnummer på en viss bil får du veta när den köptes och vilka tidigare ägare den haft. Du kan också följa bilens historia från allra första början och genom alla händelser fram till idag. När det gäller den som äger bilen kan du hitta en hel del information, dock inte namnet.  De gratissajter där du kan kolla regnummer lämnar inte ut namn på bilägare, utan bara kön, ålder och bostadsort. Om du måste veta namnet på ägaren får du söka via andra kanaler. Då får du ta kontakt med Transportstyrelsen och be om namnuppgifterna. Denna tjänst är inte gratis, men mot en mindre avgift kan du då få veta vem som är ägare till den aktuella bilen.