Privatlån

Ska du söka lån för första gången kanske du blir lite förvirrad över alla lån och termer som finns. Det finns en hel mängd olika lån ute på lånemarknaden och den som inte är insatt kan tycka att det verkar riktigt snårigt. Men, om du tittar lite på de olika benämningarna och kollar vad det är för typ av lån, kommer du snart att se att det ibland är samma lån som döljer sig bakom flera namn. Du kan ofta också utläsa av namnet vad det handlar om för lån.

Ett lån vi ofta hör talas om är privatlån och att vi hör detta namn så ofta beror på att privatlån är ett samlingsnamn på alla lån utan säkerhet. Privatlån är alltså ett annat namn på blancolån och konsumtionslån, som du kanske också hört talas om. Om du tittar på lån på nätet dyker det också upp helt andra lån än de bankerna erbjuder. Här kan du hitta lån som mikrolån, smslån, minilån, snabblån och kanske också något annat lån. Allt detta är också mest olika namn för samma, eller liknande lån. Det speciella med dessa lån är att de är på ganska små belopp, och ligger under 15000 kronor, vilket vanligtvis är det lägsta beloppet på ett privatlån hos de traditionella bankerna. Med ett mikrolån kan du låna från bara 500 kronor, något som kan vara oerhört användbart i vardagen.

Dessa lån har också en mycket kort låneprocess vilket betyder att du kan få pengarna riktigt snabbt, ibland redan samma dag. Mikrolån är också en form av privatlån eftersom det inte krävs någon säkerhet. De här små privatlånen kan du inte få hos din vanliga bank, utan du måste söka det online. Som återkommande kund kan du sedan söka vissa av dem via sms.

Vad är privatlån

Du kan hitta alla typer av lån på nätet. Inte bara de allra minsta utan också större privatlån. Ja du kan till och med söka stora bolån på flera miljoner direkt online.  Att söka ett lån via nätet är enkelt och det tar bara några minuter i anspråk. Först fyller du i hur mycket du vill låna, och hur lång tid du vill ha för att betala tillbaka ditt lån. Därefter fyller du i resten av ansökningsformuläret med de personuppgifter som krävs. Oavsett om du ska ta ett mindre lån för att betala akuta räkningar, eller om du behöver ett privatlån på större belopp finns det en hel del fördelar med att söka lånet online. Du kan söka ditt lån när det passar dig, och du slipper hålla reda på bankens öppettider. Det är enkelt att ansöka och du får ett snabbt svar direkt på skärmen. Dessutom kan du enkelt jämföra olika lån för att hitta de bästa villkoren och den lägsta räntan.

Du kan alltså själv påverka ditt lån genom att välja återbetalningstid. Det kan vara lockande att välja en så lång återbetalningstid som möjligt, eftersom månadsbetalningarna då blir lägre. Men, tänk på att den totala kostnaden för lånet för det mesta blir högre om du väljer en lång återbetalningstid.