Snabblån

Ibland behöver man verkligen ett snabblån som gör skäl för namnet. Alla vet att det tar lite tid att få ett banklån om man går till sitt lokala bankkontor. Och om man behöver pengarna inom någon dag är ett banklån inte det bästa alternativet. Dessutom ligger de vanliga bankernas privatlån på belopp mellan 15000 och 400000 kr och om du bara behöver ett mindre tillskott i kassan är det ytterligare ett skäl till att inte välja banklån.

Här, på internet, kan du däremot hitta både mindre och mer användbara lån och lån som behandlas riktigt snabbt. Här finns helt enkelt de riktiga snabblånen. Om allt klaffar kan du till och med ha pengarna på kontot redan samma dag. Men, för att få så snabba pengar krävs förstås att du kan signera avtalet elektroniskt och att du söker, och beviljas, lånet under vardagar. Fast det är eller inget som är hugget i sten, för om du har konto i utbetalande bank kan du faktiskt få en direktutbetalning även under helger eller på kvällstid.

Så om allt faller på plats, och du väljer rätt långivare, kan du alltså söka ett lån precis när som helst och ha pengarna på kontot inom några minuter. I de fall där du inte har konto i någon av de banker som sköter utbetalningen, eller om utbetalningar bara görs under kundtjänsts öppettider, har du i varje fall pengarna till nästa bankdag.

Denna snabba hantering har förstås gjort snabblån oerhört populära. De är ju användbara vid de flesta tillfällen då man kan behöva ett extra tillskott i kassan. Men, det är faktiskt inte bara den snabba lånprocessen som bidragit till populariteten. Även de relativt begränsade lånebeloppen gör dessa lån användbara till vardags. Här kan du nämligen få lån på de små belopp som bankerna inte tillhandahåller. Snabblån ligger oftast i spannet från 500 kr till 15000 kr, och fyller alltså ett behov som tidigare inte tillfredsställts. Det betyder att du aldrig behöver skuldsätta dig i onödan, utan kan anpassa lånet helt efter dina egna behov. Ja, du kan faktiskt nästan skräddarsy ett snabblån helt efter dina egna förutsättningar eftersom du inte bara kan välja storlek på lånet utan också din återbetalningstakt. De flesta långivare ger möjligheten att välja återbetalningstid i samband med ansökan av lånet.

En annan sak som skiljer ett snabblån online från ett vanligt banklån, och som är en mycket uppskattad egenskap, är att ingen frågar efter vad du ska använda pengarna till. Du behöver, med andra ord, inte redogöra för varför du vill låna, som du måste göra när du går till din vanliga bank och ber om ett lån. Med ett snabblån lånar du till precis vad du vill och ingen frågar varför eller till vad. När du fyller i önskat lån och lånetid kan du se hur stor din månadskostnad kommer att bli, och du vet alltså i förväg hur lånet kommer att påverka din privatekonomi. Även om lånprocessen går snabbt har du alltså möjlighet att hålla koll på din ekonomi med ett snabblån.