Trafikförsäkringar

Genom att jämföra priser kan man spara mycket pengar, oavsett vilka varor det är man handlar. Där utbudet är stort är det ofta också stora prisskillnader, och därmed finns det stora vinster att göra på att göra en ordentlig jämförelse. Men, när det gäller försäkringar går det inte att bara titta på priserna, eftersom det inte finns samma innehåll i alla försäkringar.

Har du köpt bil ska du förstås teckna en trafikförsäkring, och kanske också en bilförsäkring. Många tror att trafik- och bilförsäkringar är samma sak, men så är det inte alls. En trafikförsäkring måste alla fordonsägare ha, oavsett om bilen är i körbart skick eller inte. Det är bara om du ställer av bilen, eller helt enkelt avregistrerar den, som du kan slippa undan trafikförsäkring. Att du måste ha en trafikförsäkring beror på att denna är till skydd för dina medtrafikanter, och tack vare att alla som har en bil, eller annat fordon, måste ha en trafikförsäkring ska alla kunna hållas skadeslösa om lyckan är framme.

Din trafikförsäkring är en försäkring för både förare och passagerare i din bil. Men, den ger också ett skydd för andras fordon och egendom om du är vållande till skadan. Och det behöver faktiskt inte handla om att du krockar med en annan bil, utan det kan lika gärna vara att du kör ner grannens staket. Då kan grannen få ersättning för staketet genom din trafikförsäkring, menar man på trafikforsakringar.se.

I första hand för andras skull

Trafikförsäkringen har du alltså i första hand för andras skull, och tack vare att andra också har dem får du själv och din egendom också ett skydd. Om grannen kör ner din häck får du också ersättning, men då från din grannes trafikförsäkring.

Jämför trafikförsäkringar online

Men, du vill kanske ha ett mer omfattande försäkringsskydd för din egen bil och de saker du har i den. Då tecknar du en bilförsäkring. Alla bilförsäkringar ser inte lika ut, men de flesta försäkringsbolag erbjuder två olika nivåer; hel- och halvförsäkring. Man kan lätt tro att detta handlar om en fullgod försäkring och en som ger hälften av detta skydd, men så är det faktiskt inte. Halvförsäkringen täcker det mesta som finns i en helförsäkring, med undantag av försäkring mot vagnskada. Även om du har en gammal bil som du inte tycker är värd att försäkra kan det vara bra att titta på vad du får i en bilförsäkring.

Rättsskydd som hjälper dig

Det är nämligen inte bara skador på bilen som ersätts, eller saker som blir stulna om du får inbrott i bilen. I en vanlig bilförsäkring ingår också krishjälp om något händer, samt rättsskydd som hjälper dig med både ombud och rättegångskostnader om du tvingas till rättegång. Det kan alltså finnas anledning att ta en hel- eller halvförsäkring även om du inte tror att du kommer att få särskilt mycket för bilen. Jämför olika försäkringar för att hitta den som motsvarar dina krav och behov. Lättast jämför du dem här, på nätet, där du får alla samlade på ett ställe. Titta på både villkor och priser för att hitta din bästa trafikförsäkring.