Villaförsäkring

Ingen tycker om att lägga ut allt för mycket pengar på försäkringar, så en stark trend just nu är att försöka dra ned på försäkringskostnaderna man har. Du undrar då kanske om det är möjligt att komma billigare undan för sina villaförsäkringar, så hur är det egentligen: finns det något som kan göra priset på en villaförsäkring billigare?

Vad kan man göra om man vill ha en billigare villaförsäkring?

Svaret är att det finns det, om än kanske inte lika mycket som för vissa andra försäkringstyper. Men följande saker kan vi tipsa om, då de kan göra din villaförsäkring billigare:

Prisjämför mellan olika försäkringsbolag

Framför allt om du inte redan tecknat en villaförsäkring, utan ska göra det, eller om din villaförsäkring löper ut snart (man kan i regel endast byta villaförsäkring en gång per år). Varje försäkringsbolag har nämligen sina egna priser, vilket gjort att prisskillnaderna är mycket stora, och bara genom att byta till ett annat bolag, fast till en mycket liknande försäkring, kan man därför ibland spara stora summor.

Ju fler försäkringsbolag du kan ha med i din prisjämförelse, desto bättre är det förstås, för då får du en bättre översikt över försäkringsmarknaden för just denna försäkringstyp.

Teckna försäkringen via Internet

För detta ger dig nämligen vissa försäkringsbolag en rabatt, eftersom det innebär mindre jobb för dem i början. Och det är trots allt inte särskilt svårt att teckna en försäkring på Internet, så detta innebär inte en särskilt stor ansträngning för dig. Dock är detta förstås endast en rabatt du kan få om du tecknar en ny försäkring, och du kan endast få den en gång.

Försök samla flera försäkringar hos samma försäkringsbolag

Det är nämligen vanligt att man får en slags ”mängdrabatt” då, inte bara på sin villaförsäkring, utan på alla försäkringar man har hos ett och samma bolag, så detta gör inte bara villaförsäkringen billigare, utan även de andra försäkringarna du har! Exakt hur stor mängdrabatt man får varierar beroende på försäkringsbolaget, men vissa ger en till och med så mycket som 20 % på priset i rabatt!

 

Fråga om det finns något annat du kan göra för att få rabatt

Hos det försäkringsbolag du slutligen väljer alltså. De flesta försäkringsbolag erbjuder nämligen någon sorts rabatter åt dem som gör sin egendom säkrare på olika vis. Hör därför om de har någon rekommendation vad du kan göra för att få ned priset lite grann. Det skadar ju trots allt aldrig att fråga!